معاون سازمان حفاظت محیطزیست اعلام کرد
افتتاح ۱۴۰۱ خانه محیطزیست در کشور تا پایان سال
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خانههای محیطزیست بستر اصلی برای مطالبهگری، گفتوگو و حل مشکلات محیطزیستی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط به نقل ازایسنا، نورالله مرادی ظهر امروز (۲۹ دیماه) در آیین افتتاح خانه محیطزیست در شهرداری زنجان با اشاره به سیاستهای سازمان حفاظت محیطزیست، اظهار کرد: یکی از رویکردهای دولت، مردمیسازی مقوله محیطزیست است.
وی با بیان اینکه خانههای محیطزیست با بررسی و شناسایی مشکلات این حوزه، به مطالبهگری از دستگاههای مسئول و پیشگیری از تخریبهای احتمالی میپردازند، افزود: بایستی در فعالیتهای محیطزیستی مردم رکن اصلی باشند.
مرادی با اشاره به اهمیت همراهی مردم در حوزه فرهنگسازی و آموزش محیطزیست، ادامه داد: افتتاح ۴۰ خانه محیطزیست به معنی فراهمسازی فضایی برای آموزشها و تبیین مولفه و سیاستهای مردمیسازی محیطزیست است؛ یعنی ما بستری با هدف مطالبهگری و گفتوگو ایجاد کردهایم.
وی با بیان اینکه خانه محیطزیست محلی برای کنشگری فعالان زیستمحیطی و زمینهای برای آموزش، پژوهش و رفع چالشهای هر منطقه خواهد بود، اضافه کرد: این خانهها فرصت را برای مردم فراهم میکنند تا دغدغههای محیطزیست، سلامت و حفظ محیطزیست مبتنی بر معیارها و استانداردهای متعالی هر منطقه، مطرح شود.
این مسئول با تاکید بر اینکه خانههای محیطزیست محلی برای هماندیشی و حل مسائل مربوط به محیطزیست است، ابراز کرد: این خانهها در سطح کشور با استقبال مواجه شده و در تلاش هستیم دریچهای برای ورود مردم به مسائلی که چالش آنها است ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اهمیت محیطزیست، نقش مردم و مدیران استانی و اصل ۵۰ قانون اساسی در این حوزه، بیان کرد: مردم دغدغه صیانت و حفاظت از محیطزیست را دارند از اینرو تاسیس این خانهها را باید به فال نیک گرفت چرا که باید گفتوگو و حرفهای یکدیگر را تحلیل و آنالیز کنیم و از دل آنها به راهکارهایی برای حل معضلات و مشکلات محیطزیست برسیم.
مرادی با بیان اینکه یافتن مخاطب جدید یکی از اقدامات محیطزیست است، افزود: هر شهروندی باید تولیدکننده مباحث رسانهای و مفید زیستی باشد از اینرو باید با استفاده از ظرفیتهای مردمی از بحث آموزش بهخصوص آموزشهای رسانهای بهره برد.
وی خانههای محیطزیست را محل شناسایی، بررسی و مطالبهگری مسائل محیطزیست استان زنجان خواند و تشریح کرد: خانههای محیطزیست همه مطالبهگری را که لازم است در حوزه محیطزیست از دستگاههای مسئول، با شناخت دقیق از مسائل این حوزه داشته باشند.
این مسئول با اشاره به اهمیت رسانهها و خبرنگاران در تحقق اهداف محیط.زیستی، کمک به فرهنگ و مردمیسازی این مقوله، این ظرفیت را برای اهداف متعالی مشور محیطزیست حائز اهمیت دانست و ادامه داد: عنصر اصلی در مسائل زیستمحیطی مردم هستند. مردم و رسانه با کمک یکدیگر به رفع معظلات و چالشهای زیستمحیطی میپردازند.
وی با بیان عدم محدودیت تعداد در ایجاد خانههای محیطزیست، عنوان کرد: موضوع خانه محیطزیست ایدهای است که میتواند از اجرایی شدن بسیاری از تصمیمات زیانبخش در حوزه محیطزیست، جلوگیری کند و با اعلام پیشنهادهای مفید، وضعیت زیستمحیطی در محله، منطقه، شهر و یک استان بهبود پیدا کند.
مرادی با بیان اینکه تا پایان سال، ۱۴۰۱ خانه محیط زیست در سطح کشور افتتاح خواهیم کرد، یادآور شد: تا به امروز با احتساب این ۴۰ خانه در زنجان، ۱۲۶ خانه محیطزیست در کشور افتتاح شده است که در این فرصت باقی مانده سایر خانهها را تاسیس خواهیم کرد.
وی افزود: در حوزه آموزش محیطزیست بسیار ضعیف عمل کردهایم؛ مخاطبان آموزشهای ما مردم هستند، پس باید با زبان مردم صبحت کرد. در راستای سیاست مردمیسازی محیطزیست نیاز به نیروهای جوان و افراد با تجربه در کنار هم هستیم.
مرادی با بیان اینکه کار فرهنگی نامحسوس و مشمول زمان است، ادامه داد: ۳۷۰۰ محیطبان در کشور فعال هستند که تنها ۱۱ درصد محافظت شده است؛ بر این اساس برای این حجم از محدوده و گسترده عظیم تنها اتکا به کمک مردم میتواند یاریرسان باشد.
وی با بیان اینکه بر فعالیت این خانهها نظارت خواهند شد، ادامه داد: این امر راهبرد مشخص سازمان محیطزیست است، در حالیکه امکانات و شرایط لازم را برای انجام کارهای نمایشی دارد ولی از اینگونه اقدامات اجتناب میکند.