اخبار

دبیرخانه ملی مستندسازی دانش سنتی محیط‌زیست راه‌اندازی می‌شود

دبیرخانه ملی مستندسازی دانش سنتی محیط‌زیست راه‌اندازی می‌شود

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به اهمیت دانش سنتی در ارتقای فرهنگ حفاظت محیط‌زیست و جلب مشارکت همگانی گفت: دبیرخانه دائمی مستندسازی دانش سنتی محیط‌زیست راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش اداره روابط‌عمومی و امور رسانه حفاظت محیط‌زیست استان چهارمحال‌وبختیاری، دانش سنتی رسوم و آیین های بلند مدت جوامع محلی و بومی یا منطقه ای است و نیز معرفت، دانش و تعلیمات این جوامع را در بر می گیرد.
انباشته بودن، پویا بودن، همه‌گیر بودن، محلی بودن، غیرمدون بودن، انتقال شفاهی و تجربی بودن، فراگیری بر اساس تکرار، تغییر مداوم، مبتنی بر آزمون و خطا، تلفیق با فرهنگ عمومی و اعتقادات خاص جوامع روستایی و جوامع محلی بودن، برخاسته از بطن محیط زیست بودن، برخی از ویژگی‌های اين دانش است. 

نورالله مرادی ضمن بیان اینکه دامنه این دانش در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی است، تصریح کرد: این دانش، به‌عنوان شیوه‌ای سازگار در بهره‌برداری از منابع‌طبیعی و محیط زیست مطرح است. وی دانش سنتی را مبتنی بر تحولات زمانی ملت‌ها دانست و هدف آن را تسهیل زندگی و نه کسب سود محض برشمرد. 

سخنگوی سازمان حفاظت محیط زیست  هدف از راه‌اندازی این دبیرخانه را مستند سازی دانش سنتی ایرانیان، (به‌عنوان یکی از کهن‌ترین و غنی‌ترین تمدن‌های دنیا) در حفظ محیط‌زیست مطرح کرد و دارندگان این دانش را سرمایه‌های ملی و چه‌بسا جهانی دانست.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، ایجاد بانک اطلاعات مربوط به دانش سنتی و حمایت همه جانبه مرجع از دانش سنتی در برابر تهدیدات موجود، همچنین اجرایی نمودن مواد دانش سنتی موجود در کنوانسیون تنوع زیستی را از دیگر اهداف این دبیرخانه برشمرد. 
وی با تاکید بر لزوم حمایت از نظام‌های دانش سنتی موجود در کشور، از برگزاری همایشی ملی در سال آینده و تهیه اطلس دانش سنتی محیط‌زیست با همکاری ادارات کل حفاظت محیط‌زیست استان‌ها و سایر مراجع و دستگاه‌ها مسئول و همکار خبر داد.

گفتنی است در ابلاغی از سوی معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست ، سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری، مسئول راه‌اندازی و هماهنگی امور "دبیرخانه ملی مستندسازی دانش سنتی محیط‌زیست" شده است.
بيشتر
شعار سال 1402 "سال مهار تورم و رشد تولید"